Publicerad Lämna en kommentar

Viking Toys & våra 5 S

VIKING TOYS FILOSOFI
5 S för att försäkra att Viking Toys är SSSSSuper!
Viking Toys har funnits i mer än fyra årtionden och även om många saker har förändrats under den tiden har själva kärnan i Viking Toys-filosofin förblivit levt kvar. Viking Toys står för säkra, hållbara leksaker med högt lekvärde, som barnen dessutom upplever som stimulerande och roliga att leka med. Säkerhet och kvalitet äventyras aldrig. Det var sant för 40 år sedan och är det än idag. Du har förmodligen hört att Viking Toys kvalitetstänk och filosofi enkelt kan sammanfattas i 5 S:

Safe (säkra leksaker), Soft (mjuka leksaker), Strong (tåliga leksaker), Simple (enkla leksaker och Silent (tysta leksaker)

Viking Toys fem S
Kärnan i vår filosofi
SAFE
Alla våra leksaker har genomgått tester och möter samtliga standards World Wide. Den plast vi använder innehåller inga som helst gifter eller tillsatser. På våra leksaker finns inte heller några smådelar som kan lossna.

SOFT
Våra leksaker är i mjuk och smidig plast. Rundade former utan skarpa kanter innebär att barnet inte kan skära sig eller skada sig på annat sätt. Vårt mjuka material gör att leksakerna inte heller kan skada exempelvis golv eller möbler.

STRONG
Våra leksaker är extremt tåliga och hållbara, tack vare kvaliteten på plasten och kraftiga axlar i rostbeständigt stål. Leksakerna tål också att köras i diskmaskinen tillsammans med övrig disk. Om så önskas håller våra leksaker i flera generationer.

SIMPLE
Våra produkter har en rund och enkel design i syfte att inspirera barnens fantasi

SILENT
Tack vare de mjuka hjulen, de runda formerna och den mjuka plasten är våra leksaker tystare än de flesta andra. Detta är uppskattat framför på förskolor där många barn leker samtidigt. Nu är du bekant med vår filosofi och våra 5-s. Men visste du att varje s gestaltas i Viking Toys egna testpatrull! Patrullen består av fem högkvalificerade vikingar som var och ett spelar sin egen unika roll för att se till att alla vikingleksaker svarar mot Viking Toys höga kvalitetskrav

 

“Hej! Safe (säker) är inte bara mitt mellannamn – det är mitt förnamn. Det är också mitt jobb och jag är väldigt bra på det. Jag borde va det för jag har nästan 1000 års erfarenhet av leksakssäkerhet här på Viking Toys Island, och mitt Ultimate Super Duper Toy Test är en av de säkraste testerna i världen. Jag tänker så här : om jag gör mitt jobb bra kan barnen göra deras – Leker! För att leka är att lära sig om världen och barn är upptäcktsresande. Men vi vet alla att barn inte bara utforskar med sina ögon eller öron, de vill nu och då smaka på världen. Och visst, de leksaker jag testar är helt fria från gifter!Att leka handlar om att ha kul och du ska ingen behöva oroa sig för säkerheten. Sluta oroa dig, jag lovar att det är helt säkert! “

“Hej, jag är Silent (tyst) och det är mitt jobb att se till att dina leksaker inte ger ifrån sig något onödigt ljud. Förstå mig rätt, jag är inte en bullerpolis! Jag råkar bara tro på att det finns tid och plats för allting. Leksaker som gör alla typer av ljud bara för att de inte vet bättre, är helt enkelt inte Viking Toys.Hemligheten ligger i en stor burk full av tystnad. Jag doppar ned alla leksakerna i burken. Jag beställer det från biblioteket. De har den bästa typen tystnad där! Den är full av äventyr och fantasier och fantastiska resor från alla historier. Och det är bara den typ av tystnad som inspirerar till timmar och timmar av magisk lek. Kom ihåg: ljudlösheten innebär inte mindre rolig lek– bara färre föräldrar med huvudvärk!”

“Hej allihopa! Jag heter Simple (enkel) och jag har det bästa jobbet i världen – att göra leksaker för barn! Jag vet inte om du har märkt, men barn bor i en egen värld där nästan allting kan förvandlas till något annat. En pöl kan omvandlas till ett hav, en trädkoja till ett slott. En sko till ett fartyg. I barnens väld är allt möjligt. Det enda de behöver för att åstadkomma detta är deras fantasi och det är mitt jobb att hjälpa barnen att komma ihåg det. Leksaker är bara verktyg för att spela och bör aldrig ta över eller begränsa spelet med onödiga detaljer eller komplicerade funktioner. Det finns så många saker i livet som är komplicerade nog, men lekandet borde inte vara en av dem! Att leka ska vara enkelt. Så enkelt som det!”

“Hej, jag är Soft (mjuk) och det är också mina favoritsaker: bomullsgodis, kattungar, kuddar, snöflingor och kramkaniner. Ja, jag erkänner det – jag är en riktig mjukis! Och det är därför jag alltid ser till att plasten i våra leksaker är den mjukaste du kan föreställa dig. Och formerna av Viking Toys leksaker är perfekt runda och släta utan skarpa kanter som kan skada nyfikna små fingrar. Vissa säger att det är bättre att lära sig den hårda vägen, men jag ställer mig frågande till det. Jag tror att det enda som är bättre att lära den hårda vägen är att livet också har en mjuk sida. Men vad vet jag, jag är bara en viking med en mjuk plats för mjuka saker.”

”Hej där! Jag är en viking och jag heter Strong (tålig). Kanske har du hört talas om att vi vikingar för tusen år sedan byggde tåliga fartyg som passerade otaliga oceaner och floder. Vi lät uppföra mäktiga borgar och stora runda skeppssättningar för att fira våra stora kungar. Många av finns kvar än idag. Du ser, när vi vikingar bygger något, använder vi våra hjärtan såväl som vår styrka. Vi vill att de saker vi bryr oss om ska vara i generationer. Samma sak gäller Viking Toys leksaker. Om du har en favoritleksak vill du att den ska hålla riktigt, riktigt lång tid, eller hur? Om den går sönder, blir du ledsen. Därför har det alltid varit mitt motto: Det är bättre att bygga starka leksaker än att behöva reparera brutna hjärtan. Och det är därför som en leksak från Viking Toys kommer att hålla och vara din att leka med i många, många år. Kanske även tusen. “

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *