Att Pleka

Viking Toys slår ett slag för miljövänlig och hållbar lek för en friskare planet. Därför har vi skapat  begreppet Pleka.

Pleka är helt enkelt en kombination av att plocka skräp och leka. Samtidigt som barnen utvecklas och lär genom leken så kan de genom att Pleka bidra på sitt sätt till att vi får en ren och frisk natur. Barnen blir planetskötare.

Att Pleka är något barnen gör tillsammans med sina föräldrar. Föräldrarna guidar och förklarar för barnen vikten av att skräp inte hamnar i naturen och blir liggande. På så sätt får barnen med sig ett miljötänk från tidig ålder och lär sig hur de på ett lekfullt sätt kan bidra till en renare värld.

Att Pleka är inte svårare än att småbarnsföräldrar, mor och farföräldrar, äldre syskon eller förskolelärare tar en påse med sig att samla skräp i nästa gång de ger sig ut med barnen på ett lekäventyr, i skogen, i lekparken eller på stranden. Barnen kan hjälpa till att i leken fylla flaket på sin favoritleksaksbil, fylla hinken eller lastutrymmet på sin åk-leksak upp till bredden med skräp de hittar under tiden de med hjälp av sin fantasi skapar de mest fascinerade lekäventyren.

Så låt oss tillsammans inspirera till att Pleka och bidra till att även morgondagens barn ska kunna leka i en ren och vacker värld. Vi är ute titt som tätt och ”plekar” själva. Tar en tur i vackra Kalmar eller vid stranden i Bergkvara.