BARNENS FEMKAMP
 

Vilken aktivitet passar bättre på sommaren än en femkamp utomhus? Den kommer garanterat uppskattas av barnen och väntar dessutom en prisutdelning i slutet blir alla extra taggade. Dela in er i två olika lag och låt lekarna börja!

Säckhoppning
Använd en tygsäck eller sopsäck, beroende på vad ni har hemma. Märk ut en startlinje, sätt ut en kon eller liknande som ska rundas. När deltagarna klarat sig runt banan lämnar de över säcken till nästa person och sätter sig därefter ner. När alla deltagare i laget sitter ner har man klarat grenen. Vilket lag blir först i mål?

Stövelkastning
Varje deltagare ställer sig vid startlinjen och får ett kast med stöveln. Låt gärna barnen få kasta en mindre stövel. Vem kastar stöveln längst?

Godissnöret
Ta ena änden av ett godissnöre i munnen och ät upp det enbart med hjälp av munnen, det vill säga det är inte tillåtet att använda sig av händerna. Vem äter upp sitt snöre först?

Galgstafett
Sätt en galge mellan knäna, spring och runda konen och tillbaka igen – utan att tappa galgen. Vilket lag blir först i mål med alla sina deltagare? 

Bollen i hinken
Ställ ut en hink per lag och ge varje lag 5 bollar. Varje deltagare får 5 kast. Vilket lag lyckas få i flest bollar?