GIFTFRIA LEKSAKER

Vi tillverkar endast helt giftfria leksaker som dessutom är 100% återvinningsbara.

Giftfritt är därför en självklarhet för oss. Men på leksaksmarknaden är inte detta en självklarhet då det titt som tätt kommer larmrapporter om leksaker som säljs i leksaksbutiken trots att de innehåller gifter och frigör skadliga hormonstörande ämnen som inte alls är bra för barn.

Leksaker utan gifter

Faller ditt val på Viking Toys kan du vara säker att du får giftfria leksaker. Eftersom våra produkter ska berika leken för små barn anstränger vi oss till vårt yttersta för att säkerställa att all plast i våra leksaker är fri från ämnen som skadar miljön och människors hälsa. Därför genomgår alla våra leksaker kontinuerligt tester och uppfyller de sju största säkerhetsstandarderna i världen. På så vis kan vi vara helt säkra på att våra leksaker är giftfria, fria från ftalater och PBA och andra tillsatser.  Köper du våra produkter så garanterar vi dig därför att du får säkra och giftfria leksaker som håller i generationer.

IMG_0188
20-1258 with boy

Leksaker av ren plast

Många skolor och förskolor väljer att certifiera sig som ”giftfri förskola”. Viking Toys kan stolt leverera leksaker som uppfyller dessa krav. Våra leksaker tillverkas av ren plast som är fri från både BPA, ftalater och andra gifter. Alla våra leksaker är dessutom anpassade för att de ska vara säkra att leka med även för små barn som undersöker världen genom alla sina sinnen och naturligt bekantar sig med föremål genom att bita och suga på dem.  Därför använder vi endast material av livsmedelskvalitet som godkänts av myndigheter som FDA (amerikanska Food & Drug Administration).

Leksaker gjorda på sockerrör

Från det att den första plastbilen såg dagens ljus i Torsås tidigt 70-tal har vi åtagit oss att göra hållbara miljövänliga ekologiska leksaker, fria från giftiga kemikalier. Vi bryr oss om miljön och är ständigt på jakt efter nya sätt att göra våra leksaker än mer “gröna”. Vi är därför stolta över att vi nu övergår från oljebaserad till biobaserad plast, vilket innebär att våra giftfria leksaker kommer att bli ännu mer miljövänliga och ekologiska. Vår nya biobaserade plast är tillverkad av sockerrör, som är 100% förnybar. Detta bidrar till att minska vårt koldioxidavtryck, eftersom sockerröret binder mer koldioxid när den växer än vad som går åt vid bearbetningen av de skördade växterna och tillverkningen av plastmaterialet. Nu lanserar vi Ecoline! Miljövänlig lek för en friskare planet. Varför vänta! köp våra ekologiska och miljövänliga leksaker redan nu och stöd säker och rolig lek för en hälsosam planet, eftersom vi vill att även morgondagens barn ska kunna leka i en ren och vacker värld.
IMG_0582