HÅLLBARA KVALITETSLEKSAKER

Hållbara kvalitetsleksaker som inbjuder till lek och förtrollar en barndom

Filosofi bakom Viking Toys kvalitetsleksaker är att de ska ses som ett hållbart alternativ till dagens slit-och-släng-kultur och leksaker som knappt håller för lek. Vårt tidlösa designtänk tillsammans med våra högt ställda kvalitetskrav gör att leksakerna tåls att leka med över flera generationer. Vårt uppdrag allt sedan vår första leksaksbil varit att skapa hållbara kvalitetsleksaker. Detta eftersom vi är väl medvetna om att ett barns värld tycks gå under om deras favoritleksak går sönder. Barnet blir ledset och därför tillverkar vi leksaker efter mottot: Det är bättre att bygga hållbara leksaker av hög kvalitet än att behöva reparera brustna hjärtan. För att leva upp till vårt motto så ställer vi extremt höga krav i alla skeden av vår leksaksproduktion.

TILLVERKNINGSPROCESSEN

Den strömlinjeformade tillverkningsprocessen tillsammans med den senaste tekniken på vår fabrik och kompetensen hos vår dedikerade personal har ytterligare förbättrat kvaliteten på våra leksaker. Vår tillverkningsanläggning är certifierad för kvalitets- och miljöledning enligt ISO 9001 och ISO 14001.Kvalitet och säkerhet är vårt signum vilket gör att våra leksaker testas regelbundet för att uppfylla 7 internationella standarder: USA: ASTM, Europa: EN71, Australien: ASNZS, Kanada: CCPSA, Kina: CCC, Japan: JFSL, ISO 98124. Varje leksak som lämnar vår fabrik testas även på fabriken så den överensstämmer med högsta kvalitetsstandarden för leksaker.

LEKSAKER SOM HÅLLER

Våra hållbara kvalitetsleksaker tillverkas av giftfria material och är säkra även för de yngsta. Den plast vi använder är godkänd för kontakt med mat och innehåller inga skadliga tillsatser. Inga delar på våra leksaker kan heller lossna, vilket gör våra leksaker extremt tåliga och hållbara. En vuxen människa kan trampa på en leksak från Viking Toys utan att den går sönder. Våra axlar i kraftigt rostbeständigt stål och den mjuka hållbara plasten, innebär att våra leksaker tål tuffa tag över flera generationer. Tack vare den höga kvalitén på våra leksaker kan de användas såväl ute som inne. Det finns inga detaljer som kan förstöras eller försämras av sand, vatten eller smuts. Våra leksaker bleks inte heller i solljus eller går sönder om de exponeras för kyla. Våra slitstarka kvalitétsleksaker är gjorda för att inbjuda till lek och förtrolla en hel barndom.