Hållbara leksaker

Under 2021 satte vi igång med ett större arbete och projekt inom hållbar utveckling och cirkulär ekonomi. Tillsammans med Metta Bak-Andersen, expert konsult inom övergången till cirkulär ekonomi och hållbarhet, tog vi fram Viking Toys hållbarhetsstrategi. 

Det som är viktigt att notera är att när vi pratar om hållbarhet, pratar vi om ekologisk, social samt ekonomisk hållbarhet. De tre aspekterna måste jobba ihop och överlappa för att nå en långvarig och solid hållbarhet. Vi har valt att titta och grunda vårt jobb utifrån de tre perspektiv vi ser viktigast för oss: det medvetna lilla företaget, den medvetna marknaden och den medvetna konsumenten. Vårt uppdrag är att skapa långvarig lek på ett hållbart sätt med huvudmålet att hjälpa barn i utforskande lek.

Vår hållbarhetsstrategi är en guide som leder oss framåt i vårt arbete. Det är den vi alltid kan komma tillbaka till för att säkerhetsställa att vi är på rätt väg. 

Den baseras på 3 olika punkter: Tidlös design och kvalitet, utforskande lek och en strävan efter att göra gott.

 

 

Hållbara leksaker med vår hållbarhetsstrategi

 

 

Från klossar till lastbilar och allt däremellan - vi strävar efter att göra leksaker som är roliga och funktionella, utformade med fokus på hållbarhet, kvalitet och genomtänkt design. Vi skapar leksaker som inspirerar barn att utforska sin värld med fantasi och nyfikenhet.


I vår design används tidlösa designprinciper som skapar en känsla av förtrogenhet och lätthet för att hjälpa barn att förstå världen omkring dem. Våra hållbara leksaker hjälper små barn att utveckla sina sociala färdigheter genom den utforskade leken. Tack vare en tidlös design och hög kvalitet, håller leksakerna även generation efter generation.

Vi strävar efter att våra leksaker ska vara utformade så att de kan tillverkas med minimal miljöpåverkan. Allt plastavfall från produktionen återvinns och används igen på fabriken. Vi återanvänder vattnet för kylning av våra maskiner.

Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något!