• VÄLKOMMEN TILL VIKING TOYS HEMSIDA OCH WEBBTUIK
0

 

Hållbarhet 

"Vår gemensamma framtid". Vi vet att våra barn, och deras framtida barn, inte skulle vilja att deras lek är grunden till en sämre jord. Leken är fundamental i alla barns liv, även i många vuxnas, och det ska den fortsätta att vara. Vi jobbar konstant på att utveckla vår produktion av leksaker, från början till slut, att nå en så god och så rättvis resa som det går. 

När vi pratar om hållbarhet, pratar vi om ekologisk, social samt ekonomisk hållbarhet. De tre dimensionerna måste jobba ihop och överlappa för att nå en långvarig och solid hållbarhet. Vi har valt att titta och grunda vårt jobb utifrån de tre perspektiv vi ser viktigast för oss: det medvetna lilla företaget, den medvetna marknaden och den medvetna konsumenten.   

 

Vårt fortsatta arbete med hållbarhet

Som ni kanske har sett så har vi påbörjat vår hållbara resa med serien Ecoline som lanserades 2018. Vi vill göra mer och vi kan göra mer! 2021 har varit ett år där vi har lagt ner mycket tid till att se över vart vi på Viking Toys vill lägga vårt fokus och vår energi. Där med har vi tagit hjälp av externa expertiser. Tillsammans med ALMI jobbar vi hårt med våra 2030 mål och där vi även lär oss mycket om hur vi ska jobba framöver. Vi har även ingått ett mycket spännande samarbete med Mette Bak Andersen, expertkonsult inom övergången till cirkulär ekonomi/företagsamhet.

Vilja hos oss finns men det är inte alltid lätt att veta vart man bör lägga fokus på. Vi vill göra vad som ger mest i längden för vår miljö och för vår framtid, vår gemensamma framtid.