RE:LINE - VÅR NYA LEKSAKSKOLLEKTION GJORD AV ÅTERVUNNEN PLAST

 

Viking Toys hållbarhetsresa är igång och under 2023 har vi förmånen att lansera en ny leksakslinje gjord av återvunnen plast – RE:LINE! Vi har sedan 2018 arbetat hårt med hållbarhet och vår omställning till cirkulär ekonomi. Med lanseringen av Ecoline 2019, en leksakskollektion gjord av plast från sockerrör, och kontinuerligt arbete med hållbarhetsexperten Mette Bak-Andersen fortsätter vi denna mycket spännande och viktiga resa.

RE:LINE är tillverkad av återvunnen plast. En del i återvunnen PP, polypropen, och några i återvunnen PE, polyeten, beroende på vilka kvaliteter leksaken önskas ha. Det förekommer bara en typ av plast i hela leksaken. Detta för att göra leksaken fullt återvinningsbar.

RE:LINE använder plastavfall och förhindrar på detta sätt det från att hamna på soptippar eller i våra hav. Det återvunna materialet kommer från återvinningsanläggningen i norra Vietnam. Plasten sorteras, rengörs och rivs till flingor. Dessa flingor är råvaran och används sedan i vår fabrik i södra Vietnam för att tillverka leksakerna med samma höga standard och kvalitet som alla våra övriga linjer.

RE:LINE är certifierad med RCS-certifieringen, Recycled Claim Standard. RCS är en standard för att verifiera återvunnet innehåll i en produkt genom hela leveranskedjan och används när en del av en produkt är tillverkad av återvunna material. Både producenten av det återvunna materialet samt vår produktionsfabrik har certifieringen.

Resan för hållbar och etisk produktion är en gemensam resa. Det är en gruppinsats! Vi vet att det tar tid men vi vet också att alla behöver göra sin del. Vi är så glada och så stolta över att kunna lansera vår leksakskollektion RE:LINE på marknaden under 2023. Det är resultatet av ett fortsatt lärande och hårt arbete. Detta är bara början!