• 20% RABATT & FRI FRAKT TOM 29 MAJ KOD: MINIVARVET
0

Leksaker som andas hög kvalite och tidlös svensk design

 

Viking Toys leksaker andas tidlös svensk design och hög kvalité. Genom åren har företaget mottagit flera priser för utmärkt design, funktion och kvalitet. Vår design och kvalitet speglas i vad vi kallar våra ”Fem S”, Safe, Soft, Simple, Silent and Strong”. Genom dessa kärnvärden vill vi på Viking Toys berika barns lek så att lek och våra produkter håller en livstid.

Design 


Filosofi bakom våra kvalitetsleksaker är att de ska ses som ett hållbart alternativ till dagens slit-och-släng-kultur och leksaker som knappt håller för lek. Vårt tidlösa designtänk tillsammans med våra högt ställda kvalitetskrav gör att leksakerna tåls att leka med över flera generationer. Detta eftersom vi är väl medvetna om att ett barns värld tycks gå under om deras favoritleksak går sönder. För att leva upp till vårt motto så ställer vi extremt höga krav i alla skeden av vår leksaksproduktion. Vi har sedan starten skapat ett eget formspråk vilket gör att leksakerna lätt känns igen. Vår första designer, Björn Alskog, började designa för oss 1974 och gjorde de enkla prototyperna med sina bara händer av lera, kartong och trä. Han fortsatte att designa för oss fram till sin pension år 2007. 2008 började vi samarbeta med Henrik Johansson som lyckats vidareutveckla vår design och skapar nya produkter baserade på de ursprungliga principerna för vad leksaker från Viking Toys står för.

 

 DE FEM S:EN 

Exempelbild

SAFE

"Att leka ska vara roligt och man ska inte behöva oroa sig om säkerhet. Lämna oron till mig, jag lovar att leken kommer vara helt säker". 

 

Alla våra leksaker har genomgått tester och möter samtliga standards. Den plast vi använder innehåller inga som helst gifter eller tillsatser. På våra leksaker finns inte heller några smådelar som kan lossna.

Exempelbild

SOFT

"Jag är en stor mjukis! Mitt jobb är att se till att plasten i våra leksaker är mjuka med rundade kanter, för att kanter inte ska kunna skada små nyfikna fingrar."

 

Våra leksaker är i mjukt och smidig plast. Rundade former utan skarpa kanter innebär att barnet inte kan skära sig eller skada sig på annat sätt. Vårt mjuka material gör att leksakerna inte heller kan skada exempelvis golv eller möbler.

Exempelbild

STRONG

"Det är bättre att bygga starka leksaker som håller, än att behöva laga brustna hjärtan". 

 

Våra leksaker är extremt tåliga och hållbara, tack vare kvalitén på plasten och kraftiga axlar i rostbeständigt stål. Leksakerna tål också att köras i diskmaskinen tillsammans med övrig disk. Om så önskas håller våra leksaker i flera generationer.

Exempelbild

SIMPLE

"Leken ska vara i fokus och leksakerna ska vara verktyg. Allt barnen behöver är deras fantasi och jag är här för att påminna dem om det. Lek ska vara enkel, så enkelt är det!" 

 

Våra produkter har en rund och enkel design i syfte att inspirera barnens fantasi.

Exempelbild

SILENT

"Missförstå mig inte, jag är inte ljudpolisen! Under lek tycker vi att barnen bör höras, inte leksakerna". 

 

Tack vare de mjuka hjulen, de runda formerna och den mjuka plasten är våra leksaker tystare än de flesta andra. Detta är uppskattat framför på förskolor där många barn leker samtidigt.