LEKSAKSFÖRETAG

Viking Toys är det lilla leksaksföretaget med det stora hjärtat.

Ett familjeföretag i småländska Torsås som tillverkar leksaker med kärlek. Varje leksak som får bära Viking Toys färgglada logotype är designad och tillverkad med omsorg. Säkra leksaker gör barn glada och bidrar med lekfullhet till alla barn runt om i världen från generation till generation. När företaget såg sitt ljus i mitten av 70-talet var det utifrån drömmen om att kunna skapa de mest säkra och hållbara plastleksaker på marknaden. Leksaker med stort lekvärde och utrymme för barnen att använda och utveckla sin fantasi. Denna dröm för företaget framåt än idag. Även om dagens barn så när som nästan drunknar i allt vad tv, dataspel och förprogrammerade leksaker heter, har Viking Toys fortsatt producera leksaker i enkel tidlös design i syfte att inspirera barnen till att använda och utveckla sin fantasi. Leksaker som uppmuntrar till fri lek och som öppnar upp för interaktion barn emellan är Viking Toys signum. Något som hjälper unga barn att utveckla viktiga sociala färdigheter och lär sig att tänka stor och fritt genom lek.

Leksaker från Sverige

Våra produkter är tillverkade för att lekas med både i lekrummet, på köksbordet eller ute i sandlådan eller på gräsmattan. Som leksaksföretag lämnar vi ingenting åt slumpen utan våra leksaker ska hålla för lek i många timmar och många år i vått och torrt. Därför har valet av material varit mycket avgörande. Vi har valt att arbeta med första klassens plaster. De mjuka materialen vi har valt går inte sönder eller tappar färgen fast de utsätts för sol, regn eller kyla.

För barn mellan 1-5 år

Våra leksaker är framtagna för att främja barnens egen fantasi och för att utveckla deras finmotorik. I Viking Toys sortiment finns många bilar och andra fordon i olika storlekar, lekset med vägar, hus och figurer och spel för barn mellan 1–5 år. Alla med samma höga lekvärde, tidlös design och högsta möjliga kvalitetsnivå. Det är detta som gör att våra leksaker uppskattas av barn såväl som vuxna och gör att de håller en livstid och kan gå vidare i arv från generation till generation.

Det lilla leksaksföretaget

Nu fortsätter vi vår resa som det lilla leksaksföretaget med det stora hjärtat in i framtiden. Vi har ända sedan starten haft som vår stora uppgift att designa, tillverka och sälja leksaker som är säkra och av högsta kvalité, som lämnar utrymme till fri lek och stimulerar barnens egen fantasi. Detta kommer vi fortsätta med även om samhällsutvecklingen ställer höga krav. Men vi är fast vi vårt kall. Att tillverka enkelt designade plastleksaker, med ett stort lekvärde och utrymme för barnen att använda sin fantasiförmåga. För det bästa vi vet är när ett barn tar någon av våra leksaker och lägger läsplattan åt sidan och försvinner in i den fria leken och helt plötsligt är en av våra leksaksbilar på väg till månen eller vart barnens fantasi styr leken. Vi kan inte mer än att älska det!