EN SMARRIG KAKA!

 

Nu under hösten dignar oftast fruktträden i trädgårdarna. Kanske har ni turen att ha ett äppelträd i just er trädgård? Passa på att baka en smarrig äppelpaj tillsammans med barnen. Att få mäta upp ingredienser, röra om och slutligen smaka på smeten brukar göra succé!

Knäckig äppelpaj

Ingredienser

5 äpplen
1 tsk kanel
150 g smör
2 dl socker
0,5 dl sirap
0,5 dl grädde
2,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt

Gör så här

1.       Sätt ugnen på 175°. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg klyftorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Pudra över kanel.
2.       Lägg smör, socker, sirap och grädde i en kastrull. Låt koka 5 minuter.
3.       Rör ner havregryn, mjöl och salt. Häll smeten över äpplena. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 40 minuter. Servera med en klick vaniljglass.

Receptet kommer från coop.se

När pajen är färdig – passa på att avnjuta den framför en film. Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan med en filt på hösten? Inte om du frågar oss!