• Sista dagen att beställa inför jul är 15 December
0

PERSONUPPGIFTSPOLICY

Du ska alltid känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till Viking Toys AB (”Bolaget”, “vi/vår/vårt/oss” eller ”Viking Toys”) såsom kund hos oss. Viking Toys vill med denna integritetspolicy visa hur Bolaget säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med EU:s dataskyddsförordning 2016/679/EG (”GDPR”). Viking Toys värnar om din personliga integritet och anser att personlig integritet är av största vikt. Bolaget tar därför din integritet på högsta allvar.

Genom att använda Viking Toys tjänster accepterar du denna personuppgiftspolicy samt vår behandling av dina personuppgifter. Det är därför viktigt att du läser och förstår denna personuppgiftspolicy innan du använder Bolagets tjänster.
 

  • 2. Vilka uppgifter lagrar vi?


    ● Person- och kontaktinformation: namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, etc.

    ● Betalningsinformation: kredit- och betalkortsdata (kortnummer, giltighetsdatum och CVV-kod), fakturainformation, bankkontonummer, etc.

    ● Information om varor/tjänster: detaljer angående de varor/tjänster du har köpt.

    ● Information om hur du interagerar med Viking Toys: hur du använder våra tjänster, inklusive svarstid för sidor, nedladdningsfel, hur du nådde och lämnade tjänsten, såväl som leveransnotiser när vi kontaktar dig.

    ● Enhetsinformation: t.ex. IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning.

    ● Geografisk information: din geografiska placering.

     

  • 3. Rättslig grund och lagringstid

    Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

    I vissa fall kan personuppgifter lagras längre för att skydda företagets juridiska intressen, t.ex. i en juridisk process. Personuppgifterna raderas sedan.

    3.1 När du handlar hos oss

    I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullgöra avtalet med dig samt Viking Toys berättigade intresse av att kunna utföra förbättringar på hemsidan utifrån din information.
    De personuppgifter som hanteras är då: person- och kontaktinformation, betalningsinformation, information om varor/tjänster, information om hur du agerar med Viking Toys, enhetsinformation samt geografisk information.

    Vi hanterar dina personuppgifter avseende detta ändamål i upp till tjugofyra (24) månader för att kunna hantera eventuella returer och reklamationer. När det kommer till vår lagring av betalningsinformation hanterar vi de uppgifterna i sju (7) år. När det kommer till lagring av information av varor/tjänster, information och hur du interagerar med Viking Toys, enhetsinformation samt geografisk information hanterar vi dessa uppgifter i tolv (12) månader.


    3.2 När du samtycker till marknadsföring, kampanjer och nyhetsbrev

    Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick (till exempel nyhetsbrevsutskick) sker efter samtycke från dig. De personuppgifter som hanteras är då: person- och kontaktinformation, information om varor/tjänster, information om hur du interagerar med Viking Toys, enhetsinformation samt geografisk information.

    Vi hanterar dina personuppgifter avseende detta ändamål i upp till tjugofyra (24) månader eller tills du avregistrerat dig. För att avregistrera dig kan du antingen göra det direkt i vårt nyhetsbrev (längst ner) eller kontakta oss på support@vikingtoys.se. När det kommer till lagring av information av varor/tjänster, information och hur du interagerar med Viking Toys, enhetsinformation samt geografisk information hanterar vi de uppgifterna i tolv (12) månader.

    3.3 Särskilt för dig som företagskund

    För dig som är företagskund hos Viking Toys kommer vi att spara dina personuppgifter enligt övriga bestämmelser i denna policy. Den enda skillnaden är att vi kommer att spara företagsnamnet i tio (10) år men endast kontaktpersonens uppgifter i tjugofyra (24) månader om det inte finns skäl som föranleder annat, ex personlig korrespondens. Vi sparar detta för att kunna fullgöra vårt avtal med dig samtidigt som vi har ett berättigat intresse av att kunna upprätthålla affärskontakter.


    3.4 När du besöker vår hemsida

    När du besöker vår hemsida kan vi komma att samla in information om din enhet och hur du interagerar. De personuppgifter som hanteras är då information om hur du interagerar med Viking Toys hemsida, enhetsinformation samt geografisk information. Vi hanterar dessa uppgifter för att kunna utföra nödvändiga uppdateringar och utföra underhåll av hemsidan, för att tillgodose dig med en bra hemsideupplevelse. Vår legala grund är således ett berättigat intresse.

    Vi hanterar dina personuppgifter avseende detta ändamål i upp till tjugofyra (24) månader.

    3.5 När du kontaktar oss eller vår kundservice

    Ibland behöver, eller vill, du kontakta oss. De personuppgifter som kan komma att hanteras är då person- och kontaktinformation, betalningsinformation, information om varor/tjänster, information om hur du interagerar med Viking Toys, enhetsinformation samt geografisk information, och övrig information som du tillhandahåller oss.

    Vi hanterar dina personuppgifter avseende detta ändamål i upp till tolv (12) månader för att kunna hantera eventuella frågor och funderingar. Vi hanterar detta dels för att kunna fullgöra vårt avtal med dig, dels utifrån samtycke från dig i de fall du exempelvis ställer en fråga och ett berättigat intresse av att kunna tillgodose de som kontaktat oss med svar.

     

  • 4. Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

    Vi på Viking Toys delar bara dina personuppgifter om du samtyckt till det eller det finns en annan rättslig grund för det. Vi är mycket restriktiva med delning och vidtar de skyddsåtgärder som krävs.

    4.1 Betalleverantör

    Vid genomförande av köp delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.

    De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna för privatkunder, Fortnox för företagskunder.

    4.2 Logistik- och transportföretag

    För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.

    De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord.

    4.3 Nyhetsbrevleverantör

    Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.

    Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev. Mailchimp är ett amerikanskt bolag. När personuppgifter överförs till USA saknas beslut om adekvat skyddsnivå och risk finns att dina personuppgifter delas till exempelvis amerikanska myndigheter då USA i dagsläget har mer ingripande lagstiftning än medlemsländerna i EU tillåts att ha avseende personuppgiftskydd. Med andra ord är skyddet för personuppgifter i USA väsentligen lägre än inom EU. Överföringar till USA görs dock aldrig utan ditt specifika samtycke, vilket du kan återkalla när som helst.

    4.4 Myndigheter

    Viking Toys kan komma att lämna nödvändig information till myndigheter såsom polisen, Skatteverket eller andra myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller om du har godkänt att vi gör det. Ett exempel på laglig skyldighet att lämna information är för åtgärder mot penningtvätt och terroristfinansiering.

    4.5 Övrigt

    Vissa uppgifter delas/kan komma att delas med IT-leverantörer, redovisningskonsulter etc för att Viking Toys ska kunna fullfölja sina avtal med dig samt på grund av ett berättigat intresse om att kunna genomföra nödvändiga uppdateringar och i övrigt sköta sin åtagande som företag.

    Våra servrar ligger i Sverige.

    Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd att göra så.
  • 5. Rätten till tillgång


    Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.
  • 6. Rätt till rättelse

    Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.
  • 7. Rätten att bli glömd


    Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).
  • 8. Ansvarig för dataskydd


    Viking Toys är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.
  • 9. Så skyddar vi dina personuppgifter


    Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.
  • 10. Information om cookies


    Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post- och telestyrelsens hemsida.

    Viking Toys använder cookies dels för att rent tekniskt hålla reda på vad en användare gör på sidan (till exempel innehåll i varukorg), dels för att mäta trafik samt förbättra och förenkla ditt besök. Dessa cookies innehåller aldrig känsliga personuppgifter. Viking Toys kommer aldrig att delge någon information som lagras i cookies till tredje part.

    Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid. Session cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

    Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobil via din webbläsare. Instruktioner om hur man hanterar och tar bort cookies finns under "Hjälp" i din webbläsare. Du kan välja att stänga av cookies helt, eller att få ett meddelande varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobil. Observera att om du väljer att stänga av cookies kommer du inte att kunna ta del av alla funktioner på hemsidan.

    Vi använder Google Analytics för att samla in information om hur besökare använder hemsidan. Vi gör det för att säkerställa att den uppfyller användarnas behov och för att förstå hur vi kan förbättra olika saker. Google Analytics lagrar anonym information om vilka sidor du besöker, hur länge du är på webbplatsen, hur du kom dit och vad du klickar på. Vi samlar inte in eller sparar namn eller adress, så informationen kan inte användas för att identifiera vem du är. Vi tillåter inte att Google använder eller delar vår analysdata. Google Analytics sparar insamlad data i 24 månader. Google kan överföra denna information till tredje parter om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Se samtliga cookies från Google Analytics. För ytterligare information kring Google Analytics och Googles informationsbehandling hänvisas till Googles sekretesspolicy. Om du inte vill att dina besök på vår webbplats ska visas i statistiken i Google Analytics kan du installera ett tillägg i din webbläsare. Tillägget finns för webbläsarna Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari och Opera. Du hittar det här.
  • 11. Ändringar till de Allmänna Villkoren

    Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.
  • 12. Tvist och lagval

    I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr

    Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

    Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.
  • 13. Kontaktuppgifter


    Om du har några frågor eller funderingar så är du välkommen att kontakta oss via e-post!

    E-postadress: info@vikingtoys.se.

    Adress: Viking Toys AB, Ramsågsgatan 3, S-385 34 Torsås.

    Organisationsnummer 556305-8352.

 


Senast redigerad: 2021-11-17.