Hållbarhet 

 

"Vår gemensamma framtid". Vi vet att våra barn, och deras framtida barn, inte skulle vilja att deras lek är grunden till en sämre värld. Leken är fundamental i alla barns liv, även i många vuxnas, och det ska den fortsätta att vara. Vi jobbar konstant på att utveckla vår produktion av leksaker, från början till slut, för att nå en så god och så rättvis resa som det går. 

När vi pratar om hållbarhet, pratar vi om ekologisk, social samt ekonomisk hållbarhet. De tre dimensionerna måste jobba ihop och överlappa varandra för att nå en långvarig och solid hållbarhet. 
Tidlös design och kvalitet 
När det kommer till hållbarhet och kvalitet talar våra leksaker för sig själva. Viking Toys började tillverka de första leksakerna 1974 och några av dessa leksaker leker man fortfarande med idag. Vi designar för hållbarhet och våra mönster är inte tidsspecifika. Vi använder endast material av högsta kvalitet för att garantera säkerhet. Vi utsätter alltid våra leksaker för stränga tester för att säkerställa säkerhet och styrka.

Utforskande lek
Olika typer av leksaker kommer att engagera barnet genom olika sätt att leka. Viking Toys är designade för utforskande och öppna lekar. Vi designar våra leksaker för att användas med element som jord, sand och vatten, vilket kommer att uppmuntra barnet att utforska naturen med sina sinnen och motoriska funktioner. Alla våra leksaker kan användas utomhus och kan diskas i diskmaskin. Det finns inga definierade berättelser kopplade till leksaken och inga instruktioner om hur man använder leksaken. Detta inspirerar till öppen lek, vilket stimulerar barnets fantasi och kreativitet.
Strävar efter att göra gott
Vi tar vårt ansvar för miljön på allvar. Det betyder inte att vi har alla svar, men vi gör så gott vi kan. Vi kompromissar aldrig med kvalitet och hållbarhet. Vi strävar efter att inte ha något spill i vår produktion – t.ex. allt plastavfall från produktionen återvinns och används på fabriken och vi återanvänder vattnet för kylning av våra maskiner. Våra leksaker kommer att hålla i generationer och vi uppmuntrar till lek i generationer som vi kallar det, vilket innebär att leksakerna lätt kan lämnas vidare till fler barn för lek. Alla våra leksaker är designade för demontering, är helt återvinningsbara och tillverkade av material som lätt kan återvinnas över hela världen. Vi bryr oss också om de människor som arbetar med oss! Vi vill se till att alla som är involverade i Viking Toys blir omhändertagna och respekterade på alla sätt.