VANLIGA FRÅGOR

 


Vad är Viking Toys leksaker tillverkade av?
Svar: Alla våra leksaker är tillverkade i livsmedelsklassade material. Vi använder främst LDPE i våra leksaker. Vissa delar såsom figurer och delar i hårdare plast tillverkas av förstklassig ABS‐plast, ett material som ofta används vid tillverkning av medicinsk utrustning. Polyvinylklorid eller PVC används inte i några av Viking Toys produkter. För produktspecifika material, ta en titt under produkterna i vår webbutik. Scrolla ner till specifikationer.


Uppfyller Viking Toys leksaker de krav som ställs på leksaker idag?
Svar: Alla Viking Toys leksaker genomgår noggrann och kontinuerlig testning enligt fem världssäkerhetsstandarder. EN71 (Europa), ISO8124 (Australien), ASTM & CPSIA (USA), CCC (Kina) och den japanska lagen om livsmedelsrening. Detta gör att vi lever upp till alla kriterier som idag ställs på en leksak. Utöver testning av ackrediterade laboratorier från tredje part som Bureau Veritas (www.bureauveritas.com), utför vi även kontinuerligt provning för att säkerställa att våra leksaker uppfyller säkerhetskraven i dessa standarder.


Hur ofta testar Viking Toys sina leksaker?
Svar: Alla våra leksaker testas både av vårt eget laboratorium samt av ackrediterade laboratorier en första gång innan de lämnar fabriken för distribution och därefter kontinuerligt när eventuella ändringar görs i material eller på konstruktion.


Innehåller Viking Toys leksaker bly eller andra tungmetaller?
Svar: Bly och/eller andra tungmetaller finns ej eller är ej upptäckbara enligt våra testrapporter. Färger och tryckfärger som används i och på våra leksaker innehåller inte heller några tungmetaller som t.ex. bly.


Är de färger och färgämnen som används I Viking Toys leksaker fria från gifter?
Svar: Ja, alla färger, färgämnen och tryckfärger som används på eller i våra produkter har testats och blivit godkända samt visats vara helt fria från giftiga ämnen. Våra leksaker är därmed säkra även för de minsta barnen.


Kan ett barn dra av hjulet på någon av era bilar?
Svar: Nej, alla produkter har blivit godkända enligt de krav som ställs genom de europeiska, amerikanska, australiensiska och nyzeeländska direktiven. Dessa kräver att hjulen kan utsättas för en lägsta dragkraft på 90 N, vilket motsvarar ungefär 9 kilo. Generellt sett behövs minst en dragkraft på 350 N eller 35 kilo för att dra loss ett hjul från våra leksaker, vilket gör det näst intill omöjligt även för en vuxen människa att dra loss hjulen utan ett verktyg.


Går era leksaker att diska i diskmaskin?
Ja, alla våra leksaker tål maskindisk


Om jag är missnöjd med eller har upptäckt något felaktigt med de Viking Toys produkter jag köpt, vad gör jag och vart vänder jag mig då?
Vi på Viking Toys är mycket tacksamma och intresserade av all feedback vi kan få från våra kunder, nöjda som missnöjda. Oberoende av hur obetydligt ni kan tycka att det är med kommentarer till oss så kommer vi att använda all den information ni ger oss för att rätta till felaktiga produkter eller att förbättra och utveckla andra eller nya produkter. Kontaktar du oss via e‐post, telefon, fax eller kanske via brev så förklara tydligt vad du har för synpunkter så ska vi göra vårt bästa för att lösa det ni har synpunkter på. Naturligtvis så ersätter vi alla produkter som du är missnöjd med.

 

Kontakta oss