Leksaker som andas hög kvalitet och tidlös svensk design

 
Viking Toys leksaker andas tidlös svensk design och hög kvalitet. Genom åren har företaget mottagit flera priser för utmärkt design, funktion och kvalitet. Vår design och kvalitet speglas i vad vi kallar våra ”Fem S”, Safe, Soft, Simple, Silent and Strong”. Genom dessa kärnvärden vill vi på Viking Toys berika barns lek så att lek och våra produkter håller en livstid.
Filosofi bakom våra kvalitetsleksaker är att de ska ses som ett hållbart alternativ till dagens slit-och-släng-kultur och leksaker som knappt håller för lek. Vårt tidlösa designtänk tillsammans med våra högt ställda kvalitetskrav gör att leksakerna tål att lekas med i flera generationer. Detta eftersom vi är väl medvetna om att ett barns värld brukar gå under om deras favoritleksak går sönder. För att leva upp till vårt motto så ställer vi extremt höga krav i alla skeden av vår leksaksproduktion.

 DE FEM S:EN 

SAFE

"Att leka ska vara roligt och man ska inte behöva oroa sig för säkerheten. Lämna oron till mig, jag lovar att leken kommer vara helt säker". 

Alla våra leksaker har genomgått tester och lever upp till samtliga standards. Den plast vi använder innehåller inga som helst gifter. På våra leksaker finns inte heller några smådelar som kan lossna.
SOFT

"Jag är en stor mjukis! Mitt jobb är att se till att plasten i våra leksaker är mjuk med rundade kanter, för att kanter inte ska kunna skada små nyfikna fingrar."

Våra leksaker är i mjuk och smidig plast. Rundade former utan skarpa kanter innebär att barnet inte kan skära sig eller skada sig på annat sätt. Vårt mjuka material gör att leksakerna inte heller kan skada exempelvis golv eller möbler.
STRONG

"Det är bättre att bygga starka leksaker som håller, än att behöva laga brustna hjärtan".  

Våra leksaker är extremt tåliga och hållbara, tack vare kvalitén på plasten och kraftiga axlar i rostbeständigt stål. Leksakerna tål också att köras i diskmaskinen tillsammans med övrig disk. Om så önskas håller våra leksaker i flera generationer.
SIMPLE

"Leken ska vara i fokus och leksakerna ska vara verktyg. Allt barnen behöver är sin fantasi och jag är här för att påminna dem om det. Lek ska vara enkel, så enkelt är det!" 

Våra produkter har en rund och enkel design i syfte att uppmuntra barnens fantasi.
SILENT

"Missförstå mig inte, jag är inte ljudpolisen! Under lek tycker vi att barnen bör höras, inte leksakerna". 

Tack vare de mjuka hjulen, de runda formerna och den mjuka plasten är våra leksaker tystare än de flesta andra. Detta är uppskattat framförallt på förskolor där många barn leker samtidigt.